Zomeravond Concert

Ik lig al in bed
maar de zon is nog op
en de merel zo hard aan het fluiten…..

Op vrijdag 28 juni, een jaar na oprichting, gaf Zangschool aan de Amstel haar allereerste grote concert in een uitverkocht Amstelveens Poppentheater. Dit verschijnt hierover in de krant:

Zangschool aan de Amstel heeft op 28 juni haar eerste concert gegeven in een uitverkocht Amstelveens Poppentheater. Het publiek werd verrast met een wervelende voorstelling waarin liedjes en composities in allerlei stijlen en talen elkaar in rap tempo afwisselden.

Het Zomeravond Concert deed bij deze temperaturen zijn naam eer aan. Het thema van de voorstelling was zo’n warme zomeravond waarop je in bed ligt en niet kunt slapen omdat iedereen nog wakker lijkt. Het begin van de voorstelling was dan ook het lied “Zomeravond” op tekst van Annie M.G. Schmidt, waarbij de oudste kinderen liggend op een donker toneel al zingend de avond openden.

De oudere kinderen vertolkten het merendeel van het concert, soms bijgestaan door jongere kinderen. Zo nu en dan verschenen ook de kleuters ten tonele en stond de hele zangschool, 35 man sterk, op het podium. Het geheel werd gedirigeerd door Margreet Weenink, dirigent, zangeres en eigenaar van de Zangschool. Satoko Murosaki begeleidde prachtig op piano en regisseur Sharon Varekamp was verantwoordelijk voor de staging.

Er werden liedjes gezongen in allerlei talen, meerstemmige canons, een tweestemmig swingend danslied met body-percussie en een compositie van Benjamin Britten: “The Cuckoo”.
Sluitstuk van de avond was het lied “Nooit meer slapen”: klein begonnen, waarbij halverwege alle kinderen aansloten. Een prachtige afsluiting van een spetterend eerste concert.